Mesaj önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adım Adım RunUO 2.0 Final Server Kurulumu (Mondain’s Legacy Destekli)
12-09-2009, 08:23 PM (En son düzenleme: 12-09-2009 08:25 PM No@h.)
Adım Adım RunUO 2.0 Final Server Kurulumu (Mondain’s Legacy Destekli)
İlk kez Ultima-Strike forumlarında yayınladığım ve sonradan RunUO ile alakalı neredeyse tüm sitelere/forumlara kopyalanan meşhur yazının son sürüm için güncellenmiş halidir. Bu kılavuzu takip ederek siz de Elf ırkını destekleyen bir RunUO server sahibi olabilirsiniz. Wink

Aşağıdaki basamakları izleyerek bir RunUO 2.0 Final serveri kurabilirsiniz. Ama sadece bu basamakları izleyerek profesyonel bir shard açmaya kalkışmayın!

1. DirectX 9c Redistributable August 2009′u indirin ve kurun.
2. Microsoft .NET Framework Sürüm 2.0 Yeniden Dağıtılabilir Paketi (x86) indirin ve kurun.
3. Ultima Online Mondain’s Legacy sürümünü indirin ve kurun (2D). Son yamaya (patch’e) kadar güncelleyin. (Zaten güncel bir clientiniz varsa bu adımı atlayabilirsiniz.)
4. Razor (Son Sürüm) indirin ve kurun.
5. Ve son olarak da RunUO 2.0 Final sürümü (zip dosyası) indirin ve sıkıştırılmış dosyaları C: sürücüsü üzerinde bir klasöre çıkartın.

Serveriniz artık çalışmaya hazır.

Başlangıç için tek yapmanız gereken şey, dosyaları çıkardığınız RunUO 2.0 Final klasörü içindeki RunUO.exe dosyasına çift tıklamak.

[Resim: runuo20finalklasoru.jpg]

Serveri ilk çalıştırdığınızda üzerinde hiç hesap (account) olmadığı için uçbirim (consol) üzerinde sizden bir server sahibi (owner) hesabı oluşturmak isteyip istemediğiniz sorulacaktır.

[Resim: 02ownerhesapolusturw.jpg]

Burada “y” yazıp entera basıyoruz ve oluşturmak istediğimiz owner hesabının kullanıcı adı ve parolasını girip

[Resim: 03ownerhesapadiveparolao.jpg]

tekrar enterlıyoruz ve server bize bir ip adresi ve port verene kadar yüklenmesini bekliyoruz.

Artık serverimiz yayında!

Serverimize giriş yapmak için, daha önceden kurmuş olduğumuz Razor’u kullanacağız. Masaüstündeki kısayoluna / ya da programlardan bulup tıklıyoruz.

[Resim: 05razorsimgesinetikla.png]

Razorun girişte açılan penceresinde uygun yerlere serverimizin ip adresini ve portunu girelim. (Server kendi makinemizde olduğu için ip adresi doğal olarak 127.0.0.1 ve port da 2593 olacaktır.)

[Resim: 06razoraipveportgirisi.png]

Açılan clientte uygun yerlere server açılışında belirlediğimiz owner hesabının adını ve parolasını girip enterlıyoruz.

[Resim: 07uoclientgirisekraniy.jpg]

Artık siz de kendi serverinizin sahibisiniz!

[Resim: runuo2ownergirisekrani.jpg]

İyi eğlenceler!

No@h

(Not: Alıntı yaparsanız lütfen referans vermeyi / kaynak belirtmeyi unutmayın. Bu kılavuzun en güncel halini daima www.RunUOTurk.com web sitesinde bulabilirsiniz. Teşekkürler.)

Bu kılavuz'a bu başlık üzerinden destek verilecektir.
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
03-24-2011, 12:22 PM
RE: Adım Adım RunUO 2.0 Final Server Kurulumu (Mondain’s Legacy Destekli)
adım adım runuo için tşkr ederim
net in her tarafında bu döküman war^^ hepsinde No@h yazıyor^^

kurdum ve sağlıklı calısıyor

fakat yemek yapılamıyor

charlar ve binekler acıkmıyor

bunları nasıl aktif hale getirebilirim ?
03-26-2011, 10:35 AM
Merhaba,

Cooking skilliyle yemek yapabilirsiniz. Charlar da binekler de zamanla acıkır. Charlar acıkınca sorun olmaz, rp amaçlı yemek yiyebilirsiniz. Ama binekler tameden çıkabilir uzun süre aç kalınca. Bu özelliklerin zaten açık olması lazım.

İyi eğlenceler
03-30-2011, 11:24 PM
10 saat acık bıraktım oyunu charda tık yok

açlık ayarlarını nasıl degiştirebilirim

charlar doyurulmassa açlıktan ölsün istiyorum
04-01-2011, 10:42 PM
cooking skilli 50 olunca sifterle pişirilebiliyor
ama cooking skillini teaclettigimizde cooking skilli 30, skill 50 ye kadar nasıl pişirilcek ?

birde açlık ayarlarını nasıl degiştirebilirim yardımcı olursanız iyi olur
08-01-2011, 09:23 AM (En son düzenleme: 08-01-2011 09:29 AM No@h.)
(03-30-2011 11:24 PM)yimir demiş ki  10 saat acık bıraktım oyunu charda tık yok

açlık ayarlarını nasıl degiştirebilirim

charlar doyurulmassa açlıktan ölsün istiyorum

RunUO'da öntanımlı olarak böyle bir olay yok. Açlık durumu sadece RP amaçlıdır oyuncular için. Ama bahsettiğiniz şeyi kendiniz kodlayarak serverınıza ekleyebilirsiniz. Bunun için açlık durumunu kontrol eden script parçasını bulup birkaç satır ekleme yapmanız yeterli olacaktır sanırım.
(04-01-2011 10:42 PM)yimir demiş ki  cooking skilli 50 olunca sifterle pişirilebiliyor
ama cooking skillini teaclettigimizde cooking skilli 30, skill 50 ye kadar nasıl pişirilcek ?

birde açlık ayarlarını nasıl degiştirebilirim yardımcı olursanız iyi olur

Gerçi bu soru RunUO ile alakalı değil Ultima Online oyun bilgisiyle alakalı ama, Smile hangi skill seviyesinde cooking ile neler yapabileceğinizi şu sayfadan öğrenebilirsiniz: http://uo.stratics.com/content/skills/cooking.php
Mesaj önizleme 

Foruma Git:

Bize UlaşınRunUOTurkEn üste Dönİçeriğe DönArşivRSS Beslemesi